logo

Kies informatie

Auto checken - Doe een autocheck voor u een auto koopt

Een autocheck uitvoeren kan tegenwoordig gratis. Op internet staan verschillende websites met een gratis auto check. Zij verstrekken u, op basis van het kenteken van een auto, gratis auto informatie. Zo kunt u veel over een auto te weten komen zonder daarvoor te betalen. In dit artikel zullen we uitgebreid ingaan op het ‘waarom’ achter een autocheck. Dit betekent dat we duidelijk bespreken wanneer en waarom het zo handig is om een auto te controleren. We nemen u bij de hand en zorgen ervoor dat u de online auto check informatie op de juiste manier kunt gebruiken.

Waarom een autocheck uitvoeren?

Een autocheck wordt meestal gedaan voordat iemand een auto koopt. Toch zijn er ook particulieren die het prettig vinden om een reeds aangeschafte auto te checken. Hier zullen we echter niet op uitweiden. In dit hoofdstuk bespreken we het belang van een online auto check.

DWanneer u een auto wilt kopen is het belangrijk te weten wat u koopt. Simpelweg op de blauwe ogen van de verkoper een auto aanschaffen is verleden tijd. Tegenwoordig kunt u gratis een autocheck uitvoeren om zo de belangrijkste auto informatie te achterhalen. Middels enkele muisklikken krijgt u direct inzicht in:

  • Aantal eigenaren van de auto
  • Of de auto geïmporteerd is
  • Of de kilometerstand logisch is
  • Hoeveel de wegenbelasting bedraagt
  • De waarde van de auto

Aan de hand van deze auto kenteken informatie kunt u vrij snel bepalen of het in de basis een geschikte auto is. Tenminste, als u weet hoe u deze informatie kunt gebruiken om in te schatten of het een goede aankoop betreft.

Wat doet u met de autocheck informatie?

Gratis auto checken doet u niet voor de lol maar met een doel. U bent op zoek naar een auto en wilt met zo groot mogelijke zekerheid een goede auto kopen. Daarvoor dient u te begrijpen wat een kentekencheck voor u kan betekenen. In dit hoofdstuk zullen we stapsgewijs bespreken wat, de uit de auto check voortgekomen voertuig informatie, voor u kan betekenen.

Allereerst het aantal eigenaren. Dit aantal geeft u globaal inzicht in de algemene conditie van de auto. Daarnaast kunt u zien hoelang een auto in bezit van de huidige eigenaar is. Vaak wisselen probleem auto’s snel van eigenaar. Ziet u in de autocheck dat de auto veel eigenaren heeft gehad, dan doet u er goed aan deze auto door een expert te laten nakijken voor u deze besluit te kopen. Helemaal wanneer de eigenaar voor u de auto binnen korte tijd van de hand doet moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Bij voorkeur koopt u een auto met zo min mogelijk voorgaande eigenaren.

De auto kenteken controle laat ook zien of een auto origineel Nederlands is, of dat het een geïmporteerde auto betreft. In principe kan een import auto net zo goed zijn als een niet import auto. Toch adviseren wij u te gaan voor een originele Nederlandse auto. Geeft de auto check aan dat het een import auto betreft dan bestaat het risico dat zowel de kilometerstand en onderhoudsgeschiedenis niet klopt. Bij een origineel Nederlandse wagen zal de online auto check aangeven of de kilometerstand logisch is. Deze informatie wordt verstrekt door de Nationale Auto Pas (NAP). Deze verzamelen informatie via dealers welke de kilometerstand en datum invoeren wanneer zij de auto zien. Aanschaf van een auto met NAP is dus verstandig. Uiteraard is een logische, maar ook lage kilometerstand gewenst.

De wegenbelasting is voor aanschaf een minder belangrijk onderdeel, het zegt niks over de kwaliteit van de auto. Het kan u enkel inzicht geven in de maandelijkse lasten qua wegenbelasting. Het is dan aan u of u het ervoor over heeft. Waar u wel wat aan heeft is de waarde van de auto. Een auto checken op waarde geeft u inzicht in de nieuwwaarde en dagwaarde. Zo kunt u inschatten of de prijs die voor de auto wordt gevraagd wel marktconform is. Auto verkoop websites kunnen u ook helpen bepalen of de vraagprijs overeen komt met de marktwaarde van een wagen.

Conclusie - Zoals u ziet verschaft een online auto check veel relevante auto informatie. Deze informatie kunt u gebruiken om een verstandige aankoop te doen. Gebruik de informatie van de auto check om uw onderhandelingspositie te verbeteren en miskopen te voorkomen.

Gratis auto check

Met het gemak om vanuit uw huiskamer of via uw mobiel kenteken informatie op te vragen was nog nooit zo makkelijk. Succes met het gebruik van onze check en plaats deze site meteen bij uw favorieten. Nooit meer betalen voor kenteken informatie, dat is nou handig!

Doe de schade autocheck waarbij u inzicht krijgt in de schade historie van een auto via het kenteken. Heeft u ook wel eens getwijfeld aan het schade verleden van een auto die u wilde kopen of kwam u er pas na aankoop achter dat de auto toch ooit een een tik had gehad? U kunt zich nu beschermen tegen dit soort gevallen. Door middel van de schade verleden check op autoverleden.nl Op de website kunt u het kenteken invullen en na enkele seconde ziet u of dit voertuig ooit betrokken is geweest bij een ongeval. dat is dus erg handig en u heeft nu vanuit uw huiskamer al meteen inzicht in het verleden van een auto. Hiermee kunt u dus tijd besparen want u kunt met deze informatie beslissen of u wel of niet naar een auto gaat kijken. Helemaal handig als u hier bijvoorbeeld 1 uur moet rijden.

Foto's autocheck

autocheck